Forum Forum knights.sztab.com o grze

 Rycerski poradnik (FAQ)Regulamin Forum   Rycerski poradnik (FAQ)Rycerski poradnik (FAQ)   SzukajSzukaj   Zaciągnięci do armii (lista)Zaciągnięci do armii (lista)   OddziałyOddziały   Zaciągnij się do armii (rejestracja)Zaciągnij się do armii (rejestracja) 
 Co o Tobie wiadomo, Rycerzu? (profil)Co o Tobie wiadomo, Rycerzu? (profil)   Sprawdź, może nadeszły wieściSprawdź, może nadeszły wieści   Zgłoś obecność (zaloguj)Zgłoś obecność (zaloguj) 

Poradnik gry sieciowej
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum knights.sztab.com o grze "Knights and Merchants" Strona Główna Strefa graczy sieciowych
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
msmaciek
Użytkownik Forum


Dołączył: 04 Paź 2013

PostWysłany: Sob Paź 05, 2013 1:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak mam TPR mam hamahi próbowałem już przez nie ale nie mogłem dołączyć się do gry. Doszedłem już do tego że muszę ściągnąć ramke ale mam pytanie czy jak ściągnę i zainstaluje to czy będę miał możliwość grania w misje z TPR
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ChrisEggII
Użytkownik Forum


Dołączył: 30 Lip 2010

PostWysłany: Sob Paź 05, 2013 2:17 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak, będziesz miał możliwość. W Remake masz obie kampanie i wszystkie mapy do gry dla pojedynczego gracza, plus masę nowych. Problemem jest bardzo niska inteligencja komputera, gorsza niż w oryginale.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
msmaciek
Użytkownik Forum


Dołączył: 04 Paź 2013

PostWysłany: Sob Paź 05, 2013 2:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam już ramke Roześmiany ale nadal jest problem z podłączeniem się do gry Zmieszany.
Mam ruter asus rt-n10lx
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Pneumokok
Użytkownik Forum


Dołączył: 17 Sie 2014

PostWysłany: Nie Sie 17, 2014 1:40 pm    Temat postu: Problem z grą przez Hamachi Odpowiedz z cytatem

Hej!

Mam problem z grą z kolegą poprzez LAN Hamachi - robię tak jak to znalazłem na tym forum (podanie IP itd), widzę założoną przez niego grę - ale gdy próbuję się podłączyć dostaję informację the operation could not be completed in specified time - oboje mamy wyłączone zapory sieciowe. Co ciekawe, on nie widzi gier które ja zakładam (mam Neostradę). Czy spotkał się już ktoś z Was z takim problemem?

Z góry dziękuję za pomoc,
Pneumokok.

P.S.
Obaj mamy wersję 1.53
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 


Dołączył: 18 Sie 2008

PostWysłany: Nie Sie 17, 2014 4:29 pm    Temat postu: Re: Problem z grą przez Hamachi Odpowiedz z cytatem

Nie lepszy Remake? Praktycznie nic nie trzeba konfigurować, i przede wszystkim wszystko działa.
http://kamremake.com/

1.53 nie nadaje się do gry przez sieć, podobnie jak i każda inna wersja TPR, bo przede wszystkim nie synchronizuje poprawnie gry między graczami (owszem, byli i tacy, co twierdzili wręcz przeciwnie, ale potem jakoś nagle przestali być rozmowni Uśmiech). Swoją drogą to masz niezłego farta, że ta niespatchowana wersja w ogóle Ci działa.

Jeśli uparcie trzymasz się starych wersji, możesz próbować na 1.30 lub 1.32 (samo TSK, bez dodatku), aczkolwiek je też było trudno zmusić do współpracy - często wieszały się na starcie, i kiepsko współpracują z nowszym sprzętem.
_________________
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
Pneumokok
Użytkownik Forum


Dołączył: 17 Sie 2014

PostWysłany: Pon Sie 18, 2014 12:26 am    Temat postu: Rozwiązanie problemu z siecią - instalacja KaM Rem Odpowiedz z cytatem

kuba11100 napisał:
Nie lepszy Remake? Praktycznie nic nie trzeba konfigurować, i przede wszystkim wszystko działa.
http://kamremake.com/

(...).


Fakt, nie muszę bawić się z LANem - można po prostu wbić na już istniejący serwer. Dzięki za radę Uśmiech

Pozdrawiam!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum knights.sztab.com o grze "Knights and Merchants" Strona Główna Strefa graczy sieciowych Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11
Strona 11 z 11

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Strona główna knights.sztab.com
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Shoutbox by Dion Dev