Forum Forum knights.sztab.com o grze

 Rycerski poradnik (FAQ)Regulamin Forum   Rycerski poradnik (FAQ)Rycerski poradnik (FAQ)   SzukajSzukaj   Zaciągnięci do armii (lista)Zaciągnięci do armii (lista)   OddziałyOddziały   Zaciągnij się do armii (rejestracja)Zaciągnij się do armii (rejestracja) 
 Co o Tobie wiadomo, Rycerzu? (profil)Co o Tobie wiadomo, Rycerzu? (profil)   Sprawdź, może nadeszły wieściSprawdź, może nadeszły wieści   Zgłoś obecność (zaloguj)Zgłoś obecność (zaloguj) 

Problem z rozdzielczością

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum knights.sztab.com o grze "Knights and Merchants" Strona Główna Problemy techniczne z grą
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
skradneciserce
Użytkownik Forum


Dołączył: 28 Cze 2011

PostWysłany: Wto Cze 28, 2011 5:15 pm    Temat postu: Problem z rozdzielczością Odpowiedz z cytatem

Witam, otóż mam pewien problem.
Jestem wieloletnim graczem Km i miałem go od dłuższego czasu na kompie, ostatnimi czasy chciałem przełączyć rozdzielczość na inną, i jakie było moje zdziwienie gdy wszystkie opcje stały się niedostępne, a sama gra wyskakuje do windy z problemem "generic failure"
_________________
Nie jestem geniuszem, ale miejscami jestem niezły, więc trzymam się tych miejsc.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 


Dołączył: 18 Sie 2008

PostWysłany: Wto Cze 28, 2011 5:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zajrzyj do pliku setup.cfg w katalogu z grą (obok głównej binarki), i zobacz, jaką masz wartość w !RESOLUTION - daj na próbę 0 i zobacz, czy się uruchomi.
_________________
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
Fortunatv
Użytkownik Forum


Dołączył: 04 Gru 2010

PostWysłany: Pon Lis 11, 2013 7:22 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam podobny problem.
Kiedy chcę rozpocząć jakąś nową misję, albo po prostu wczytać grę, to wybija mnie z gry i jest komunikat GENERAL FAILURE.
No więc ok, postępowałem zgodnie z tym co Kuba napisał, ale gdy próbuję zapisać już z tym resolution 0 to wyskakuje mi brak dostępu.
I moje pytanie- jak "wdrożyć" to !RESOLUTION 0 w życie?
_________________
Uśmiech
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 


Dołączył: 18 Sie 2008

PostWysłany: Wto Lis 12, 2013 1:55 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Uruchom notatnik jako administrator, potem spróbuj zmienić.
_________________
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
Fortunatv
Użytkownik Forum


Dołączył: 04 Gru 2010

PostWysłany: Sob Lis 23, 2013 3:41 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja zmieniłem już i nadal mam DD Generic Failure
Co zrobić?
_________________
Uśmiech
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kedar
Użytkownik Forum


Dołączył: 15 Maj 2015

PostWysłany: Nie Maj 17, 2015 12:05 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam to samo
tylko szukam pliku setup.cfg
nie widac go...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 


Dołączył: 18 Sie 2008

PostWysłany: Nie Maj 17, 2015 8:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przy instalacji w domyślnym katalogu będzie w:
C:\Users\[nazwa użytkownika]\AppData\Local\VirtualStore\Program Files (x86)\Km TPR\
_________________
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum knights.sztab.com o grze "Knights and Merchants" Strona Główna Problemy techniczne z grą Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Strona główna knights.sztab.com
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Shoutbox by Dion Dev