Forum Forum knights.sztab.com o grze

 Rycerski poradnik (FAQ)Regulamin Forum   Rycerski poradnik (FAQ)Rycerski poradnik (FAQ)   SzukajSzukaj   Zaciągnięci do armii (lista)Zaciągnięci do armii (lista)   OddziałyOddziały   Zaciągnij się do armii (rejestracja)Zaciągnij się do armii (rejestracja) 
 Co o Tobie wiadomo, Rycerzu? (profil)Co o Tobie wiadomo, Rycerzu? (profil)   Sprawdź, może nadeszły wieściSprawdź, może nadeszły wieści   Zgłoś obecność (zaloguj)Zgłoś obecność (zaloguj) 

OpenGL a może Windows7 POMOCY
Idź do strony Poprzedni  1, 2
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum knights.sztab.com o grze "Knights and Merchants" Strona Główna KaM Remake
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Alanbach
Użytkownik Forum


Dołączył: 08 Sie 2005

PostWysłany: Pią Maj 15, 2015 2:33 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie chcę zaśmiecać forum i tworzyć nowego wątku, dlatego tutaj się podepnę i przy okazji zapytam: czy KAM Remake działa* na Win 8.1? mam nowy komp i nie wiem czy się fatygować z pobieraniem i instalacją Remake.

* - pod pojęciem działa rozumie się poprawne użytkowanie bez lagów, błędów, wyskakujących okienek, bez dramatów itp.
_________________
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 


Dołączył: 18 Sie 2008

PostWysłany: Pią Maj 15, 2015 8:59 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Działa, z tym że bez zainstalowanego TSK/TPR instalator odmówi pracy. Dokładnie chodzi o kilka wpisów w rejestrze (o ile coś się nie zmieniło w ostatnim wydaniu).
_________________
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
Karol
Użytkownik Forum


Dołączył: 14 Lis 2009

PostWysłany: Wto Maj 19, 2015 12:11 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cześć Uśmiech Sorki, że tak długo się nie odzywałem, ale strasznie dużo różnych zajęć miałem, i dlatego. Od razu przechodzę do rzeczy:

Laptop Asus k50ip, karta graficzna wspomniana wyżej tak jak Open Gl, niestety w zakładce Advance w BIOS-ie nie znalazłem tego co mi tutaj napisałeś, bo laptop jest po przeżyciach. Od kupienia jego w listopadzie 2010 roku miałem z Nim tylko jeden poważny problem płyta główna od samego początku była w Nim walnięta. Był bez systemu więc instalowanie wszystkiego, aby prawidłowo działa zajęło trochę. Z byle przyczyn potrafił się wieszać na wszystkim obojętnie co robiłem :/ dobrze że jeszcze na gwarancji miałem to właśnie w serwisie Asus-a w Koszalinie mi wymieniali płytę główną. Jest znacząco lepiej, lecz czasem potrafi się zawisnąć na chwilę :/ cóż poradzi.

Aha i jeszcze jedno wczoraj miałem urodziny, i byłbym bardzo zadowolony, aby mi KaM Remake działa bez zarzutów i pomoc w naprawie przyjmę jako prezent urodzinowy od fanów KaM. Dzięki i czekam jak coś na info. Pozdro Uśmiech
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 


Dołączył: 18 Sie 2008

PostWysłany: Czw Maj 21, 2015 7:17 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dałem się nabrać. Ta karta jest zintegrowana Przewracający oczami Nie wyłączysz jej, bo innej nie ma i miejsca na takową też nie ma Uśmiech

W BIOS-ie to co najwyżej możesz zobaczyć ilość przydzielonej pamięci i zwiększyć, gdyby było ustawione śmiesznie mało.

Brakuje mi pomysłów. Inne, podobne gry też tak się tną? Demonem ta karta nie jest, ale Remake też wymagań dużych nie ma. Może spróbuj jeszcze przestawić w panelu kontrolnym Nvidii ustawienia aplikacji 3D na "kontrolowane przez aplikację" a nie na konkretną wartość.

Może ktoś inny ma podobną kartę i mógłby się wypowiedzieć na ten temat?
_________________
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
Karol
Użytkownik Forum


Dołączył: 14 Lis 2009

PostWysłany: Nie Maj 24, 2015 10:55 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cześć Kuba Uśmiech Dziękuję Tobie bardzo za pomoc, bo dziś rano doszedłem do wniosku że znalazłem problem Uśmiech Okazało się że do moje karty graficznej nie był zainstalowany sterownik, który poprawia działanie gier przy zmianie OpenGl. Jest to GeForce Experience.
Dzięki niemu KaM Remake działa bez żadnych problemów Uśmiech tak jak pozostałe gry bo też się zacinały, bądź były paski na obrazach gier.
Niech ten wpis zostanie i jak co masz rozwiązanie dla pozostałych graczy, jeśli będą mieli problem z Nvidia GeForce G205M. Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za pomoc. Teraz czekam mnie w Remaku 18 TSK nie wiem czy jest z atakiem na starcie. Jak jest to się bronię, jak nie to ja atakuje, najlepiej tam gdzie są gospodarstwa, bo tam jest żywność i łatwo będzie się pozbyć wroga.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum knights.sztab.com o grze "Knights and Merchants" Strona Główna KaM Remake Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Strona główna knights.sztab.com
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Shoutbox by Dion Dev