Forum Forum knights.sztab.com o grze

 Rycerski poradnik (FAQ)Regulamin Forum   Rycerski poradnik (FAQ)Rycerski poradnik (FAQ)   SzukajSzukaj   Zaciągnięci do armii (lista)Zaciągnięci do armii (lista)   OddziałyOddziały   Zaciągnij się do armii (rejestracja)Zaciągnij się do armii (rejestracja) 
 Co o Tobie wiadomo, Rycerzu? (profil)Co o Tobie wiadomo, Rycerzu? (profil)   Sprawdź, może nadeszły wieściSprawdź, może nadeszły wieści   Zgłoś obecność (zaloguj)Zgłoś obecność (zaloguj) 

Poradnik gry sieciowej
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum knights.sztab.com o grze "Knights and Merchants" Strona Główna Problemy techniczne z grą
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Durendal
Użytkownik Forum


Dołączył: 31 Sie 2007

PostWysłany: Pon Wrz 03, 2007 10:38 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam, mam pytanie, czy komuś udało się zagrac przez hamachi w K&M ?? bo serw widac ale sa lagi, albo i zacin a po 10 sek. Czy gracie raczej bez hamachi z osobą z zew ip ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum


Dołączył: 03 Wrz 2005

PostWysłany: Pon Wrz 03, 2007 10:58 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Napewno większość, co się tak raduje grą sieciową grała przez hamachi. Ja osobiście zagrałem kilkanaście razy bez i... o dziwo... chodziło jak poezja. Zero lagów, zero błędów... idealnie wręcz. Gdy grałem z hamachi ongiś była totalna masakra.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
Durendal
Użytkownik Forum


Dołączył: 31 Sie 2007

PostWysłany: Pon Wrz 03, 2007 11:44 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czyli z hamachi jak grałeś, to nie działało a jak bez, to działało??

chodzi też o to, że mój kolega ma neostrade i zew. IP, ale jakoś nie widzę jego serwów na TCP IP, jak wpisuję.

Zedytowano: wkurza mnie to że każdy kto ma problem z netem to kotś wysyła link do poradnika gry sieciowej i zmyka temat, a więkoszosci osób nie da się grac tak jak jest w poradniku, bo sa np lagi przez hamachi
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Cav
Użytkownik Forum


Dołączył: 02 Wrz 2007

PostWysłany: Wto Wrz 04, 2007 4:03 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Lorys napisał:


chodzi też o to, że mój kolega ma neostrade i zew. IP, ale jakoś nie widzę jego serwów na TCP IP, jak wpisuję.
Ja mam neo i juz pare razy w innych grach stawialem serwa i wszyscy widzieli je, jak wpisywali mój IP Co on gada?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Durendal
Użytkownik Forum


Dołączył: 31 Sie 2007

PostWysłany: Wto Wrz 04, 2007 4:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cav to chętnie z tobą zagram, napisz do mnie na gg 7288333 pls Uśmiech
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Ivan
Użytkownik Forum


Dołączył: 01 Wrz 2007

PostWysłany: Wto Wrz 04, 2007 5:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Lorys napisał:
wkurza mnie to że każdy kto ma problem z netem to kotś wysyła link do poradnika gry sieciowej i zmyka temat, a więkoszosci osób nie da się grac tak jak jest w poradniku, bo sa np lagi przez hamachi


A ja zapraszam Cię do zapoznania się z tym linkiem
Regulamin Forum
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Omnixus
Użytkownik Forum


Dołączył: 15 Paź 2007

PostWysłany: Sro Paź 17, 2007 4:31 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie pamiętam zbyt dobrze ale żeby grać za pomocą himachi należy założyć własny serwer z danym hasłem i nazwą lub wpisać w dane pola (wszystko znajduje sie w poradniku himachi) nazwę i hasło serwera założonego np. prze kolegę (trzeba sie więc umówić). Po tej czynności otwiera nam się serwer z wszystkimi graczami przebywającymi w nim (zielona kropka po lewej od nazwy) lub tymi, którzy odwiedzili serwer ale w tym momęcie ich nie ma. Host serwera normalnie uruchamia gre (w tym przypadku K&M) wchodzi do LAN i tam zakłada grę reszta członków serwera także uruchamia gre i wchodzi do chatu LAN (tylko nie pamietam czy tam jest chat). Tam wszyscy znajdujący sie aktualnie w serwerze na himachi powinni widzieć nazwę serwera hosta i bez trudu sie do niego dołączyć. (moja porada jaest bezużyteczna jeżeli w LAN nie ma chatu z ekranem wyświetlającym aktualne gry czego nie pamietam ponieważ dawno LAN nie odwiedzałem).

PS: Przepraszam za ewentualne błędy ortograficzne Uśmiech
_________________
Szczyt złośliwości...
Zepchnąć teściową ze schodów i powiedzieć - "Gdzie się tak mamusi spieszy?"
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Cav
Użytkownik Forum


Dołączył: 02 Wrz 2007

PostWysłany: Sro Paź 17, 2007 5:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Po co napisałeś 4 takie same posty? Zmieszany 3 w tym i 1 w innym temacie... Przewracający oczami

//Już zrobiłem z postami tymi co trzeba. Wybacz Cavie, że w twym poście jest ta notka...
//Michailoff

_________________
Trejdmark i Kopirajt dla Cava!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Omnixus
Użytkownik Forum


Dołączył: 15 Paź 2007

PostWysłany: Sro Paź 17, 2007 10:25 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Uuu sorka jakies błędy mi wyskakiwały i nie wiedzałem że aż tyle wyskoczyło.
_________________
Szczyt złośliwości...
Zepchnąć teściową ze schodów i powiedzieć - "Gdzie się tak mamusi spieszy?"
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Artanis
Użytkownik Forum


Dołączył: 06 Sie 2005

PostWysłany: Sob Maj 31, 2008 9:52 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witajcie ;]

Daaawno mnie tu nie było, wpadłem sprawdzić czy może udało się już rozwiązać problem z sejwowaniem przy grze multiplayer... Jak sądze nie udało się? Mruga oczkiem

pozdrawiam ;]
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum knights.sztab.com o grze "Knights and Merchants" Strona Główna Problemy techniczne z grą Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 4 z 5

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Strona główna knights.sztab.com
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Shoutbox by Dion Dev