Forum Forum knights.sztab.com o grze

 Rycerski poradnik (FAQ)Regulamin Forum   Rycerski poradnik (FAQ)Rycerski poradnik (FAQ)   SzukajSzukaj   Zaciągnięci do armii (lista)Zaciągnięci do armii (lista)   OddziałyOddziały   Zaciągnij się do armii (rejestracja)Zaciągnij się do armii (rejestracja) 
 Co o Tobie wiadomo, Rycerzu? (profil)Co o Tobie wiadomo, Rycerzu? (profil)   Sprawdź, może nadeszły wieściSprawdź, może nadeszły wieści   Zgłoś obecność (zaloguj)Zgłoś obecność (zaloguj) 

Bugi znalezione w KaM Remake
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 15, 16, 17, 18  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum knights.sztab.com o grze "Knights and Merchants" Strona Główna KaM Remake
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Joker
Użytkownik Forum


Dołączył: 02 Mar 2009

PostWysłany: Sro Lut 06, 2013 1:26 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Co Ty gadasz... Bardzo wesoły
Na laptopie grałem (1 Gb karta graficzna, 4 Giga RAMu)
i też się ścinało lekko jak wybiła godzina.
To nie jest wina komputerów, gra mogłaby chodzić płynniej.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
Bo_co
Zwycięzca KaM Ligi Polskiej
Zwycięzca KaM Ligi Polskiej


Dołączył: 27 Sty 2012

PostWysłany: Sro Lut 06, 2013 8:29 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Właśnie że wina komputerów.
Założmy gramy w 8 osób , wszyscy ping nie wiekszy od 50 a muli... dlaczego ?
'ktoś' ma za słaby procesor i wcale to nie musi być Twój ! załóżmy przez mój słaby komputer wam wsystkim bdzie mulić.
_________________
Jeżeli dom jest pewną sytuacją, to oglądając go z różnych stron wyglądałby inaczej.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Joker
Użytkownik Forum


Dołączył: 02 Mar 2009

PostWysłany: Sro Lut 06, 2013 12:21 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Więc to jest bezsensowne...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
Smalec
Użytkownik Forum


Dołączył: 06 Sty 2013

PostWysłany: Sro Lut 06, 2013 6:58 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bo_co napisał:
Masz za slabego kompa.

Chyba sobie żartujesz!? Mam Windows7, 4GB Ram, dwurdzeniowy procesor, więc raczej nie sądzę żeby Remake miał aż takie wymagania.
_________________
Pamiętaj! Pisz po polsku, a nie jak jakiś nieuk!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Bo_co
Zwycięzca KaM Ligi Polskiej
Zwycięzca KaM Ligi Polskiej


Dołączył: 27 Sty 2012

PostWysłany: Sro Lut 06, 2013 7:34 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czytaj ze zrozumieniem 'informatyku'.
_________________
Jeżeli dom jest pewną sytuacją, to oglądając go z różnych stron wyglądałby inaczej.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 


Dołączył: 18 Sie 2008

PostWysłany: Sro Lut 06, 2013 10:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wymagania sprzętowe nie są aż tak wygórowane, winne temu może być albo łącze, albo sam Remake.
Im dłużej trwa gra, tym więcej danych musi być przesyłanych między graczami celem synchronizacji (informacje o tym, gdzie przemieszcza się dana jednostka, itp). Normalną rzeczą jest więc spowolnienie, gdy gra łącznie 8 osób i każda wpadnie na pomysł zasypania mapy żołdakami Uśmiech
Na poprawę tego będzie trzeba czekać do kolejnych wydań Remake'a.
_________________
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
Dyskus
Użytkownik Forum


Dołączył: 27 Lip 2013

PostWysłany: Nie Lip 28, 2013 6:19 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mogliby dodać wreszcie "ramkę" czyli jak przeciągamy myszkę trzymając przyciśnięty LPM robi się taki kwadracik. Można tak zaznaczyć kilka oddziałów na raz bo dawanie rozkazów pojedyńczym grupom jest męczące.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Bo_co
Zwycięzca KaM Ligi Polskiej
Zwycięzca KaM Ligi Polskiej


Dołączył: 27 Sty 2012

PostWysłany: Nie Lip 28, 2013 10:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

?!?! To byłoby bez sensu.

Cały sens walk opiera się na dowodzeniu osobno oddziałami.
_________________
Jeżeli dom jest pewną sytuacją, to oglądając go z różnych stron wyglądałby inaczej.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
The Viking
Administrator Forum
Administrator Forum


Dołączył: 29 Maj 2012

PostWysłany: Pon Lip 29, 2013 1:33 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No, w sumie nie do końca. Jak na wojnie dajesz rozkaz (zakładając że jesteś wyższym rangą dowódcą) to nie musisz go dawać osobno każdemu pojedynczemu oddziałowi. Mówisz po prostu że armia ma sie posunąć o tyle i tyle naprzód. Zawsze tak było. Jednak jest jeszcze druga strona medalu. Przy masowych marszach robią się korki na zakrętach i wąskich przejściach. Większa grupa na zakręcie zmienia się w dłuuugą kolumnę i maszerują pojedynczo. Nie sądze jednak, by przy umiejętnym manewrowaniu było to przeszkodą. Jestem za.
_________________
Wiking,
administrator forum knights.sztab.com
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
kurzel131
Użytkownik Forum


Dołączył: 12 Kwi 2009

PostWysłany: Pią Wrz 20, 2013 3:01 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Misja 3 tej dziwnej kampanii wróg zaatakował swoją konnice, konkretnie ci z lewej do tych na gorze jak zacząłem ich kusic konnica, ogólnie to mi gra klatkuje strasznie nie wiem czy to przez zbyt nowy open gl czy przez nawal skryptow czy moj komp dostal progerii.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum knights.sztab.com o grze "Knights and Merchants" Strona Główna KaM Remake Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 15, 16, 17, 18  Następny
Strona 16 z 18

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Strona główna knights.sztab.com
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Shoutbox by Dion Dev