Forum Forum knights.sztab.com o grze

 Rycerski poradnik (FAQ)Regulamin Forum   Rycerski poradnik (FAQ)Rycerski poradnik (FAQ)   SzukajSzukaj   Zaciągnięci do armii (lista)Zaciągnięci do armii (lista)   OddziałyOddziały   Zaciągnij się do armii (rejestracja)Zaciągnij się do armii (rejestracja) 
 Co o Tobie wiadomo, Rycerzu? (profil)Co o Tobie wiadomo, Rycerzu? (profil)   Sprawdź, może nadeszły wieściSprawdź, może nadeszły wieści   Zgłoś obecność (zaloguj)Zgłoś obecność (zaloguj) 

Bugi znalezione w KaM Remake
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... , 16, 17, 18  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum knights.sztab.com o grze "Knights and Merchants" Strona Główna KaM Remake
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Sir Feliks
Użytkownik Forum


Dołączył: 03 Sie 2009

PostWysłany: Pią Wrz 20, 2013 12:36 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie wiem co to ta "progeria", ale w Remaku, nie ma limitu jednostek na mapie. Tyle ile uciągnie komputer, tyle jest dozwolone. Więc, może i jednostek i skryptu, jak na Twój sprzęt jest za dużo. Mówiąc sprzęt mam na myśli bardziej procesor, no i trochę RAM.
_________________
http://senrix.pl/ - wkrótce się odrodzi
Biorę się za pisanie książki. Pytajcie, a dam poczytać.
Kampanię "Bitwa o Afirnatil" >kiedyś< zrobię.
http://www.knights.sztab.com/forum/viewtopic.php?t=2067
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG WP Kontakt
The Viking
Administrator Forum
Administrator Forum


Dołączył: 29 Maj 2012

PostWysłany: Pią Wrz 20, 2013 12:42 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Feliksie, nawet nie wspominaj mi o ograniczaniu ilości jednistek. Age of empires słynie właśnie z tego (nienawidzę kiedy nie wolno mi wyszkolić więcej niż 50 żołnierzy) Żartowniś
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
kurzel131
Użytkownik Forum


Dołączył: 12 Kwi 2009

PostWysłany: Pią Wrz 20, 2013 6:52 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Progeria to taka choroba powodująca wygląd starca w młodym wieku, organizm się starzeje 4x szybciej, np 16 latka wygląda jak 60 latka, czyli zmarszczki brak kolagenu itd. Tu miałem na myśli, że komp się zestarzał aż nadto, bo ta gra z roku 99 szła bez problemu, ja podczas potyczki zawsze robiłem taki myk ,że po jednym budynku kilka wież i niech zdychają; mapa odkryta cała i kolorowo na mapie od jednostek i huczało od zgonów 0 klatkowania a tu?.

Może nie doczytałem wszystkich postów, ale chyba nie tylko ja mam taki problem, choć multi na razie jest stabilne, chociaż żadna moja potyczka nie rozegrała się do końca, bo ostatni gracz z jakim się mierzyłem został pokonany przez ping.

A limity masz tak samo w starze ciężar korony może 300 jednostek jak masz wszystkie frakcje.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Bermax
Użytkownik Forum


Dołączył: 05 Wrz 2013

PostWysłany: Nie Wrz 22, 2013 10:14 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jakie limity ? Limit jest do wyczerpania surowców teoretycznie bo później targ i można grać w nieskończoność.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Elvon
Użytkownik Forum


Dołączył: 19 Paź 2013

PostWysłany: Sob Paź 19, 2013 4:53 pm    Temat postu: bug z winoroslami Odpowiedz z cytatem

hej
z gory przepraszam jezeli juz ten temat byl omawiany ale odkrylem malego buga zwiazanego z winoroslami. Zauwazylem ze jezeli ustawie w specyficzny sposob winorosl i postawie na niej armie to atakujace jednostki nie chca ze soba walczyc ["na krzyz (x)"]. Dotyczy to odpowiedniej kombinacji gdyz w innych kierunakch swiata juz motyw dziala normanie. Zapewnie nie rozumiecie o co mi chodzi wiec chce wam pokazac screena z przykladowym zjawiskiem:

http://imageshack.us/photo/my-images/824/zla1.png/

Czarnym kolkiem zaznaczylem ten wlasnie przypadek w ktorym jednostki nie walcza. Jak widac przypadek tyczy sie tez jednostek ekonomicznych (budowniczy). 1 i 2 na obrazku to ten sam przypadek tylko frakcje pozamieniane.

Jak dla mnie to bug ktory przez przypadek wykorzystalem w kampani Żartowniś dzieki czemu bronilem sie tylko jedna ciezka jazda oraz kilkoma lucznikami. Mam nadzieje ze zrozumieliscie temat. [/url]
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
pawel95
Użytkownik Forum


Dołączył: 04 Gru 2011

PostWysłany: Nie Paź 20, 2013 2:25 pm    Temat postu: Re: bug z winoroslami Odpowiedz z cytatem

Hey Elvon,

ja bardzo często reportuje bugi na angielskim forum. I ja kooperuje z pol. i angielskim forum, bo lewin i krom na polski forum prawie nigdy nie zaglądają Bardzo wesoły

Tutaj zreportowałem TWOJ bug na forum angielskim:

http://www.knightsandmerchants.net/forum/viewtopic.php?f=23&t=853&p=32064#p32064
_________________


Gry KaMa: http://pl.twitch.tv/pawel95masterofhorses
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Bo_co
Zwycięzca KaM Ligi Polskiej
Zwycięzca KaM Ligi Polskiej


Dołączył: 27 Sty 2012

PostWysłany: Nie Paź 20, 2013 4:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziwny ten bug. Nie zależy od fałdowania, a w identycznym przypadku atakują się losowo. Interesujące.
_________________
Jeżeli dom jest pewną sytuacją, to oglądając go z różnych stron wyglądałby inaczej.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Seblas
Użytkownik Forum


Dołączył: 03 Kwi 2012

PostWysłany: Pon Paź 21, 2013 10:24 am    Temat postu: Blokowanie budowy przez wieże Odpowiedz z cytatem

Wczoraj w grze przeciwnik grał nie fair. Otóż podczas PT wbił się z wieżami w moje miasto i wówczas robotnicy nie mogli budować, gdyż Ci będący blisko wież byli "sparaliżowani" aż umierali z głodu.
Odciąganie ich od wież (np. budową pola) nie skutkowało gdyż byli już za blisko.

Jedyną opcją dla mnie była produkcja nowych budowniczych i budowanie tak, aby oni byli najbliżej i nie zbliżyli się do wrogich wież. Jednak to jest takie zastopowanie, że gra traci sens.

No i tu rodzi się problem. Autorzy gry, aby zapobiec szturmowaniu wież budowniczymi, zrobili tak, że nie mogę oni się do nich zbliżać. Gdy to następuje, to budowanie jest anulowane (czyli znika "krzyżyk" drogi/pola). Ale z drugiej strony właśnie ten mechanizm wczoraj przeszkadzał mi w grze. Czy jest na to jakaś metoda?

- Może niech wieże nie atakują budowniczych? Albo nawet niech atakują tylko wojsko?
- Albo może tylko zmienić aby wieże nie mogły atakować przed końcem pokoju?
- Jest jeszcze opcja, aby tak zostawić i brać taką noobowską strategię pod uwagę podczas budowania miasta?

Ktoś spotkał się z tym problemem (ja miałem tak pierwszy raz)? Może jakieś inne pomysły?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Bo_co
Zwycięzca KaM Ligi Polskiej
Zwycięzca KaM Ligi Polskiej


Dołączył: 27 Sty 2012

PostWysłany: Pon Paź 21, 2013 6:01 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ta gra sama w sobie nie ma już sensu. Najlepiej wyjść albo nast. razem grać tylko ze znajomymi.
_________________
Jeżeli dom jest pewną sytuacją, to oglądając go z różnych stron wyglądałby inaczej.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kurzel131
Użytkownik Forum


Dołączył: 12 Kwi 2009

PostWysłany: Pon Lis 11, 2013 5:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Może to nie bug ale pomoc też nie, mianowicie misja 14 tsk czy to remake czy tsk czy tpr czy sr2/3/rc zawsze sojusznik postępuję tak samo czyli atakuje wężykiem. Można by dopracować skrypt nie mówię (piszę) tu by kusił łucznikiem ale niech chociaż ustawi ich jakoś normalnie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum knights.sztab.com o grze "Knights and Merchants" Strona Główna KaM Remake Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... , 16, 17, 18  Następny
Strona 17 z 18

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Strona główna knights.sztab.com
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Shoutbox by Dion Dev