Forum Forum knights.sztab.com o grze

 Rycerski poradnik (FAQ)Regulamin Forum   Rycerski poradnik (FAQ)Rycerski poradnik (FAQ)   SzukajSzukaj   Zaciągnięci do armii (lista)Zaciągnięci do armii (lista)   OddziałyOddziały   Zaciągnij się do armii (rejestracja)Zaciągnij się do armii (rejestracja) 
 Co o Tobie wiadomo, Rycerzu? (profil)Co o Tobie wiadomo, Rycerzu? (profil)   Sprawdź, może nadeszły wieściSprawdź, może nadeszły wieści   Zgłoś obecność (zaloguj)Zgłoś obecność (zaloguj) 

OpenGL a może Windows7 POMOCY
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum knights.sztab.com o grze "Knights and Merchants" Strona Główna KaM Remake
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kamilcik
Użytkownik Forum


Dołączył: 26 Kwi 2012

PostWysłany: Sob Kwi 28, 2012 1:38 pm    Temat postu: OpenGL a może Windows7 POMOCY Odpowiedz z cytatem

Mam problem z grą, ponieważ jak ją odpalam to strasznie się zacina, wydaje mi się, że muszę coś ściągnąć dodatkowe by nie lagowało na windowsie 7 albo przez to, że wyskakuje mi na początek, że mam nie aktualną wersję opengl podajcie linki pomóźcie !!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 


Dołączył: 18 Sie 2008

PostWysłany: Sob Kwi 28, 2012 1:40 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

OpenGL, czyli mowa o Remake'u. Przenoszę.

Spróbuj zaktualizować sterownik karty graficznej.

>Dodano: temat został dokończony na kanale prywatnym, aktualizacja sterownika rozwiązała problem.
_________________
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
rwieczor84
Użytkownik Forum


Dołączył: 28 Lip 2012

PostWysłany: Sob Lip 28, 2012 10:30 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U mnie jest ten sam problem, sterowniki karty graficznej mam aktualne, a gra ciągle wykrywa opengl 1.1.0 mimo że przy sprawdzeniu OpenGL Extension Viewer 3.37 wszystkie opengl do 3.0.0 włącznie mam ok.

Posiadam KAM TP, patch sr2, wraz z nakładką poprawiającą błędy w wersji angielskiej - to działa bez zarzutu i nie przycina.
Po zainstalowaniu KAM Remake od razu pojawia się problem że mam starego openGL. gra okropnie zwalnia i nic nie da się zrobić.

Mam też ddraw.dll z fixem dla Visty, ale to nic nie daje.

Próbowałem na różnych trybach zgodności XP itp.

Wczoraj siedziałem nad tym 4 godziny i nic. Może ktoś ma jakiś pomysł??
_________________
Piwa i krwi nie wylewam na darmo!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
janosiczek
Użytkownik Forum


Dołączył: 05 Paź 2011

PostWysłany: Sob Lip 28, 2012 11:47 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zainstaluj samo TPR a potem Remake. bez sr2 itp
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 


Dołączył: 18 Sie 2008

PostWysłany: Sob Lip 28, 2012 1:53 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Podaj model karty graficznej, starsze lub zintegrowane mogą mieć z tym problem.

TPR i Remake są zupełnie odrębne - Remake sprawdza tylko czy oryginał jest zainstalowany, to tyle - każdy ma swój komplet plików.
Ddraw.dll jest biblioteką DirectDraw, którego Remake nie używa.
Remake z założenia działa na najnowszych Windowsach, nie zawracaj sobie głowy trybem zgodności (o którym trudno powiedzieć, że coś daje).
_________________
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
rwieczor84
Użytkownik Forum


Dołączył: 28 Lip 2012

PostWysłany: Sob Lip 28, 2012 3:56 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dzięki za zainteresowanie i chęć pomocy Uśmiech

moja grafa
Mobile Intel(R) HD Graphics
oraz
Radeon (TM) HD 6490M

oczywiscie reinstalowałem sterowniki oraz szukałem na stronach producenta aktualnych ale wszystko mam w najnowszej wersji.

edit:
to zrzut gdzie widać że mam opengl 3.0 wiec to chyba nie problem ze sterownikami :/

_________________
Piwa i krwi nie wylewam na darmo!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 


Dołączył: 18 Sie 2008

PostWysłany: Sob Lip 28, 2012 6:13 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie podałeś pełnej nazwy karty Intela, ale obejdzie się bez tego, bo tak czy siak to pewnie jej wina.
W zależności od tego jak wymaga komputer (BIOS albo menedżer urządzeń) wyłącz zintegrowanego Intela i zostaw tylko Radeona.
_________________
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
rwieczor84
Użytkownik Forum


Dołączył: 28 Lip 2012

PostWysłany: Wto Lip 31, 2012 1:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

musiałem updatować BIOSa żeby móc zmienić kartę graficzną Uśmiech
ale to pomogło i teraz działa!
Dzięki i do zobaczenia na polu bitwy!
_________________
Piwa i krwi nie wylewam na darmo!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Karol
Użytkownik Forum


Dołączył: 14 Lis 2009

PostWysłany: Sob Maj 09, 2015 9:31 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A Ja Kuba mam ten sam problem teraz z KaM-em Remake :/ bardzo wolno chodzi i się zacina. Mam NVIDIA GeForce 205M z aktualnym sterownikiem i lepszą wersją OpenGl 3.3 i ciągle jest ten sam problem. Tylko nie wiem jak zmienić w BIOS-ie, bo to na pewno wina karty. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź Uśmiech
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 


Dołączył: 18 Sie 2008

PostWysłany: Sob Maj 09, 2015 11:05 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Opcja zwykle jest gdzieś w zakładce Advanced, szukaj haseł typu Integrated Graphics, GPU. Zobacz w instrukcji, może tam będzie wspomniane.
Ewentualnie podaj model laptopa i jaki BIOS/UEFI tam jest, to sam poszukam.
_________________
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum knights.sztab.com o grze "Knights and Merchants" Strona Główna KaM Remake Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Strona główna knights.sztab.com
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Shoutbox by Dion Dev