Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Alanbach Użytkownik Forum

|
Wysłany: Pon Lut 15, 2016 7:56 pm Temat postu: Dosyć tolerowania freewolnych tłumaczeń. |
|
|
Witam. Nie wiem kto konkretnie odpowiedzialny jest za tłumaczenia w Remake, ale kilka tygodni temu po zakupie nowego laptopa, postanowiłem zainstalować sobie najnowszy Remake. Śmiga mi jak burza, więc z przyjemnością zacząłem sobie grać w 3 nowe kampanie. Ku memu zadziwieniu ujrzałem bardzo freewolną translację rodem z Googla wziętą. Na początku były to tylko pojedyncze słowa, potem frazy. Są niekiedy i całe zdania. Dłużej tolerować już tego nie mogę. Na litość Boską, można to jakoś poprawić? To jeden z przykładów:
"Markgraf jest z powodu eliminację probłemów bardzo zadowolony"
Dla wszystkich dyslektyków, dysorto, dys-wszystko (itp.) powinno być:
"Markgraf jest bardzo zadowolony z powodu eliminacji problemów"
Są jeszcze inne kwiatki. Nie chce mi się już powtarzać misji, w celu ponownego wyszukania błędów (zwłaszcza tych, przy których prawie posikałem się ze śmiechu). Ale jak tylko napatoczą się kolejne, czym prędzej chyżo tu wkleję!  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
The Viking Administrator Forum

|
Wysłany: Pon Lut 15, 2016 10:00 pm Temat postu: |
|
|
A wklejaj chyżo, chętnie poczytam bo nie mam czasu na kampanie A odpowiedzialnym za te byki jest chyba właśnie Wujek Google jako żyw. Jak znasz angielski to leć poskarżyć się Kromowi  _________________ Wiking,
administrator forum knights.sztab.com |
|
Powrót do góry |
|
 |
ChrisEggII Użytkownik Forum

|
Wysłany: Pon Lut 15, 2016 11:36 pm Temat postu: |
|
|
Ktoś pięknie schrzanił sprawę, biorąc się za tłumaczenie.
Jeżeli masz chęci, pisz do Lewina albo Kroma, aby wysłali ci pliki tekstowe do poprawy. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|